Proces de producție de calitate

Procesul de producție de înaltă calitate constă în etape minuțioase din punct de vedere tehnologic, de la selectarea atentă a fructelor și a legumelor, spălare și tocare, o singură presare la rece a merelor proaspete și sănătoase, pasteurizare și ambalare in pungi Bag-in-Box sau sticle în condiții de igienă strictă.

Sucul aRoma este un produs 100% natural românesc. Nu conține adaos de apă, zahăr, îndulcitori, culori artificiale, arome, conservanți sau coloranți. Este presat o singură dată la rece pentru a își păstra toate calitățile benefice pentru sănătate. Cu aceste caracteristici, este potrivit pentru consumul zilnic atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sucul natural aRoma este potrivit pentru un stil de viață sănătos, fiind bogat în multe vitamine, una din cele mai importante fiind vitamina C care este o componenta cheie a sistemului imunitar. Pentru producerea unui litru de suc natural de mere aRoma, folosim 2.3 kg de mere românești.

Fără conservanți

aRoma este un suc 100% obținut din fructe și legume fără conservanți.

Conservanții (aditivi) sunt substanțe care se adaugă la alimente pentru a prelungi durata de valabilitate, pentru a spori gustul sau pentru a restabili culoarea alimentului. De asemenea, le oferă un gust dulce, fără utilizarea de zahăr.
Dioxidul de sulf și sulfurile (E220 – E228), acidul benzoic și benzoatele (E210 – E213), acidul sorbic și sorbații (E200 – E203), nitriții și nitrații (E249 – E252) sunt cel mai des utilizate în industria alimentară.
Mulți aparțin grupului potențialilor riscanți, deoarece pot provoca alergii, sunt implicați în dezvoltarea migrenelor și sunt chiar potențiali cancerigeni.

Fără coloranți artificiali

Reglementările de igienă disting între coloranți de surse naturale și coloranți preparați prin procese chimice (coloranți sintetici). Condițiile de utilizare a acestora sunt definite în Codul alimentar – determină de ex. cu condiția ca băuturile nealcoolice să utilizeze de preferință coloranți naturali sau coloranți identici în mod natural, dar acestea trebuie indicate pe ambalajul consumatorului în compoziția produsului. Dintre coloranții naturali, se folosesc carotenoizi E 160a (galben, portocaliu), curcumină și flavonoide (galben), antocianine E163 (albastru, roșu, violet), clorofilă E 140 (verde), caramel E150 și altele.

Pe baza studiilor și cercetărilor, se depun eforturi pentru a evita utilizarea coloranților sintetici la minimul necesar. Este important să cunoaștem efectele igienico-toxicologice asupra organismului, nu trebuie să afecteze proprietățile organoleptice ale alimentelor (gust și miros), ele trebuie să fie inofensive pentru sănătate. Coloranții sintetici autorizați includ: tartrazină E102 (galben-lămâie), verde S E142 (verde), azorubină E122 (albastru-roșu), eritrosină E127 (roșu), negru BN E151 (negru) și altele. Cu toate acestea, coloranții folosiți ca aditivi alimentari au riscuri diferite pentru sănătatea umană – pot provoca diverse reacții alergice, hiperactivitate la copii, pot acționa ca cancerigeni, pot provoca astm, tulburări de comportament etc.

Din aceste motive, nu sunt folosiți coloranți naturali pentru producerea de sucuri aRoma și fiecare produs își păstrează culoarea naturală originală, ceea ce înseamnă că chiar și două arome identice pot fi colorate diferit, ceea ce desigur nu reduce calitatea produsului.

Fără adaos de zahăr și apă

În prezent, este dificil să vă familiarizați cu sucurile de fructe și legume, deoarece sucurile se referă și la băuturile îndulcite artificial, care au foarte puțin în comun cu sucurile reale de fructe. Astăzi putem cumpăra suc în magazin, care arată ca suc de fructe 100% sănătos, dar conține în același timp îndulcitori nesănătoși sau zahăr adăugat. Eticheta „fără zahăr” va dispărea complet, deoarece zahărul și îndulcitorii artificiali nu vor mai putea conține suc de 100% sau „proaspete”.

Deoarece aRoma este 100% suc, nu conține apă adăugată, deoarece nu este fabricat din concentrat. În timpul producerii și procesării concentratului, apa din fructele și legumele sucite este evaporată prin gătirea la 110 ° C pentru a reduce volumul concentratului la aproximativ 1/5 din motive de depozitare și capacitate. Ulterior, producătorii de sucuri individuale îl diluează cu apă conform rețetelor proprii și adaugă diferiți aditivi, ceea ce nu se întâmplă în producerea de sucuri aRoma. Prin urmare, nu faceți greșeală cu presupunerea că 100% suc din concentrat este același cu 100% suc.

Nu conține concentrat

Nu este fabricat din concentrat. Întâlnim această frază din ce în ce mai des pe ambalajul băuturilor.

Dar cum se realizează concentrarea de fapt? În primul rând, sucul stoarce întregul fruct prin presare. Aceasta este urmată de îndepărtarea pulpei și, astfel, eliminarea unei mari părți din enzime și nutrienți. Apoi totul este fiert la o temperatură de 110 ° C, dar pe lângă microorganisme dăunătoare, sunt distruse și majoritatea vitaminelor. Concentratul este format prin evaporarea apei la o cincime din volum, colorat și aromatizat în funcție de diverse rețete. Apoi ajunge la producătorii de băuturi, care o reglează după cum este necesar, o diluează din nou cu apă (adăugați aceeași cantitate care a fost evaporată anterior), adaugă zaharuri, vitamine artificiale, minerale și granule pentru a semăna cu bucăți de fructe care plutesc pe suprafață. .

Producția de suc aRoma este evitată în mare parte de acest proces, iar secretul calității și gustului său este ascuns în mai multe etape de la selectarea atentă a fructelor și legumelor, spălarea și măcinarea minuțioasă, presarea la rece până la pasteurizare și umplerea sucului 100% în condiții igienice stricte. condiţii.

Conservarea vitaminelor

Dacă o băutură cu fructe și legume este în beneficiul sănătății noastre, aceasta trebuie să fie de bună calitate, fără conservanți, arome artificiale sau culori. Calitatea sucurilor aRoma este determinată în principal de materiile prime utilizate pentru producerea lor. Prin urmare, solicităm de la toți furnizorii noștri specificații precise, certificate și alte analize ale materiilor prime furnizate, pe care apoi le verificăm amănunțit, verificăm proprietățile fizice și chimice și siguranța microbiologică.

Prin sucul de aRoma presat la rece, produsul rezultat păstrează cantitatea de vitamine și minerale pe care o persoană ar lua-o în mod normal consumând câțiva kilograme de fructe și legume proaspete. Pe lângă multe vitamine (A, B, C, E) și minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu) importante pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, unele fructe (de exemplu portocale sau mere) conțin și pectină (fibre) și acizi organici, care pot absorbi grăsimile și toxinele din tractul digestiv. Pe lângă copii, efectele benefice ale sucurilor aRoma vor fi resimțite și de consumatorii care suferă de colesterol ridicat, prea mult stres și lipsă de energie, dar și de cei care doresc să mențină un aspect sănătos și tineresc.