Suc natural de mere

Comparație fabrici de suc de mere

fabrici suc de mere

O viață construită din principii sănătoase este apanajul fericirii de lungă durată. Astăzi, cele mai multe dintre activitățile umane afectează starea mediului înconjurător determinând o rupere a legăturii firești cu acesta.

SUMAR:

Tendințe

Efectele sucurilor periculoase

Importanța sucurilor 100% naturale

Caracteristicile pieței de sucuri naturale

Top 5 fabrici de sucuri naturale de mere

1. Suc Aroma

2. Alma

3. Ana Are

4. Mere de Ițești

5. Sucurile Rodas

Concluzii

Tendințe

suc de mere

Și tu te-ai săturat de standardizarea la nivelul produselor promovată de industrii? Adesea, această uniformizare pierde din vedere unicitatea produselor, respectiv nevoile și dorințele consumatorilor. 

Uneori, este foarte greu să-ți dai seama ce îți face bine sau nu. Ambalajele atent alese și fonturile interesante parcă transformă orice problemă gravă în ceva nesemnificativ. Diversitatea alternativelor te pun adesea în imposibilitatea de a lua o decizie corectă.

Naturalul reprezintă eliberarea de haosul cotidian și reconectarea cu sentimente autentice. Produsele fabricate tocmai din dorința de a forma o legătură armonioasă cu mediul înconjurător ar trebui să devină esențiale. Astfel, ai posibilitatea de a dezvolta un metabolism sănătos și un sistem imunitar invincibil.

Efectele sucurilor acidulate

Pe cât de inofensive ar părea, sucurile acidulate sunt pe atât de nepotrivite. Ceea ce se află în spatele producției sunt de fapt substanțele toxice sau E-urile și, implicit, sunt dăunătoare organismului uman:

 • îndulcitori artificiali;
 • cantități mari de grăsimi;
 • în unele cazuri, uleiuri vegetale bromurate.

Efectele pe care le au asupra bunei funcționări a organismului se răsfrâng asupra: ficatului, stomacului, inimii, sistemului osos și lista poate continua. Soluția pentru acest fenomen s-a constituit în producerea sucurilor naturale.

Importanța sucurilor 100% naturale

De ceva vreme, inițiativele unor oameni responsabili și iubitori de natură s-au materializat în afaceri de succes care se bizuie pe importanța produselor naturale. Fabricile de sucuri naturale de mere s-au extins din ce în ce mai mult. Beneficiile unui astfel de produs se referă la:

 • detoxificare,
 • prevenirea înmulțirii celulelor canceroase,
 • calmant pentru problemele reumatice și multe altele.

Caracteristicile pieței de sucuri naturale

Cel mai important aspect constă în puterea unor astfel de fabrici de suc de mere de a livra produse calitative și mai ales naturale. Agricultura românească este exploatată la nivel optim, iar produsele realizate din mere se ridică la nivelul așteptărilor. Aromele autentice românești, cu iz de copilărie și parfum sunt în sfârșit puse în valoare. Fermierii români muncesc cu pasiune și spor pentru a putea ajuta comunitatea să trăiască sănătos.

Produsele din era capitalismului sunt din ce în ce mai înșelătoare. Ți-ai imaginat vreodată că o simplă cutie de suc acidulat aflat pe raftul supermarketurilor ar putea să-ți facă atât de mult rău? Nimic nu mai este ceea ce pare, mai ales când vine vorba de procesul de vânzare.

Tocmai de aceea, produsele naturale dezvoltate pe fondul unor adevărate povești capătă vizibilitatea în rândul consumatorilor și reușesc să fidelizeze clienții. Gustul este unul adevărat și la fiecare înghițitură, simți de parcă tu însuți/ însăți ai cules merele. Investiția este una puțin mai ridicată decât alternativele din marile lanțuri de magazine. Însă, cine nu își dorește să se desprindă de practicile de consum toxice? În plus, imaginează-ți cum fiecare om din echipă desfășoară un întreg circuit de activități pentru ca sucul de mere să fie de neegalat.

De asemenea, iubirea pentru natură și promovarea valorilor sustenabile ar trebui să fie asimilate de orice om sau fabrici de suc de mere. Tehnicile moderne de producție pot ajuta la păstrarea unui climat responsabil și mai puțin pătat de consecințele poluării. Responsabilizarea este atât de importantă în astfel de momente critice la nivel mondial.

Prezentarea comparațiilor are un rol semnificativ în definitivarea unei alegeri corecte. Dacă încă nu te-ai decis asupra mărcii preferate, iată un top de 5 fabrici de sucuri naturale de mere:pachet sucuri naturale

Ana Are

Este inițiativa antreprenorului de succes, Daniel Guzu, locul de producție fiind la Țifești, județul Vrancea. Are o experiență de peste 15 ani în domeniul producerii sucurilor 100% naturale.

Fabrica este la fel de renumită pentru producția de sucuri naturale de mere care elimină din start adaosul de zahăr și conservanții.

Valorile care stau în spatele producerii sucului sunt cele care surprind iubirea pentru natura care te înconjoară. Fiecare fruct este foarte apreciat și cu atenție inclus în procesul de producție.

Se pune mare accent pe caracterul proaspăt al fructelor. Tocmai de aceea, se dorește extinderea celor 100 de hectare a livezilor. De asemenea, zilele de cules sunt cele mai așteptate, iar munca depusă trezește sentimente unice.

Există, totodată, o gamă vastă de sucuri de mere:

 • cătină;
 • pere;
 • vișine;
 • morcovi;
 • afine.

Mere de Ițești

Povestea începe în anul 1984 și își desfășoară acțiunea în comuna Ițești, județul Bacău. Sănătos tu să trăiești este principalul scop al fabricii. Dispune de 96 de hectare destinate cultivării merelor.

Produsele nu conțin conservanți, adaosuri de zahăr sau îndulcitori artificiali. De asemenea, nu sunt obținute din sucuri concentrate.ionat

Se pune foarte mare accent pe varietatea soiurilor alese pentru fabricarea sucurilor naturale de mere. Cele mai utilizate sunt Jonathan, Starkrimson și Golden.

Fiecare dintre ele prezintă câteva caracteristici importante. Merele Jonathan sunt dulci și au o aromă intensă. Merele Starkrimson au o pulpă ușor crocantă, dar suculentă. Aroma este una apreciată de foarte mulți consumatori. Intensitatea merelor Starkrimson este și mai puternică. Nu prezintă aciditate și sunt perfecte pentru a fi consumate la masă. Merele Golden sunt dulci și se remarcă printr-o pulpă hrănitoare, deschisă la culoare.

Merele de Ițești sunt stoarse cu grijă pentru a nu-și pierde din proprietăți și sunt bogate în vitamine și antioxidanți.

Sucurile Rodas

Fabrica se află în Chislaz, județul Bihor și exploatează responsabil darurile oferite de natură. Tehnica utilizată pentru obținerea sucurilor naturale este presarea la rece a fructelor și legumelor alese cu grijă.

Produsele sunt realizate 100% natural, fără a adăuga zahăr, apă, conservanți sau alte tipuri de aditivi sintetici. De asemenea, nu este folosit suc concentrat pentru definitivarea rapidă a procesului.

Se pune accent pe gusturi autentice românești. Fabrica aduce în discuție faptul că fermierii colaborează cu comunitatea locală pentru a ajunge la standardele dorite de consumatori.

Sucul aduce un cumul de vitamine atât de necesar organismului uman precum: vitamina C, vitamina B, magneziu, fier, fosfor, potasiu și calciu.

Soiurile utilizate includ mai multe tipologii:

 • Golden Delicious;
 • Golden Spur;
 • Pinova (un soi extrem de rar cu o aromă ce nu poate fi egalată);
 • Florina;
 • Generos;
 • Jonathan;
 • Remo.

Procesul tehnologic include:

 1. spălarea și tocarea fructelor (în recipient de inox);
 2. presarea la rece a fructelor (cu bandă de presare);
 3. pasteurizarea și ambalarea (pungi bag-in-box care permit un termen de valabilitate crescut).

Sucurile de mere naturale sunt acompaniate și de alte ingrediente:

 • aronia;
 • cătină;
 • zmeură;
 • sfeclă;
 • coacăze.

Alma

Cu ajutorul fondurilor oferite de Uniunea Europeană, fabrica Alma produce din anul 2011 sucuri 100% naturale din mere. Merele sunt colectate din livezi cu o capacitate extraordinară. Sucurile sunt comercializate atât în plan național, cât și internațional.

Calitatea pe care o promovează se bazează pe principiile utilizate de orice fabrică ce produce suc de mere natural care se respectă și ține cont de nevoile și dorințele consumatorilor. Așadar, nu utilizează îndulcitori, conservanți și adaosuri de apă.

Este ambalat în cutii bag-in-box și poate fi consumat în 30 de zile de la desfacerea cutiei.

Utilizează metoda de pasteurizare care îi permite să fie bun de consum timp de 12 luni dacă sucul nu este desfăcut. De asemenea, trebuie păstrat în condiții optime pentru o astfel de perioadă. Se recomandă evitarea expunerii la razele de lumină și la căldură.

Suc Aroma

Este principalul producător de sucuri de mere 100% naturale din regiunea Moldovei. Deviza principală a fabricii este Calitate, nu cantitate. Cu o experiență de peste 20 de ani în producerea sucului de mere, secretele gustului adevărat au fost descoperite.

Zona de exploatare se află în bazinul pomicol Fălticeni-Rădășeni, cu o lungă notorietate în producția de mere.

Investiția constantă în obținerea celor mai moderne metode de obținere au determinat fabrica să se alinieze la standardele europene de calitate. Soiurile folosite pentru producție (Golden, Red Delicious, Jonaprince, Starkrimson) sunt atent alese pentru a oferi consumatorului experiențe superioare.

Dețin toate documentele care să ateste beneficiile și calitățile sucului de mere. Cel mai important este FSSC (certificarea sistemului de siguranță alimentară).

Dezvoltă idei sustenabile și încearcă pe cât posibil să reducă numărul emisiilor de gaze, al apei și energiei folosite. Acțiunile sunt realizate cu maximă responsabilitate și ținând cont de conștientizarea importanței prezervării moștenirii lăsate de mediul înconjurător.

Poți alege sucul dorit dintr-o paletă largă. Sucul de mere natural este combinat cu o serie de alte fructe si legume:

 • coacăze negre;
 • sfeclă roșie;
 • soc;
 • vișine;
 • pere;
 • piersici;
 • mentă;
 • zmeură.

  sucuri naturale
  Concluzii

Armonia dintre natură și om poate da rezultate de succes, iar efectele în plan fizic și emoțional sunt diverse. Te vei simți mult mai bine, sistemul cardiovascular, osos și nu numai vor funcționa optim, iar eventualele probleme vor fi diminuate drastic. De asemenea, sistemul tău imunitar va fi mult mai puternic și capabil să facă față diverselor boli și virusuri periculoase.

Sănătatea este oaza de liniște a fiecărei persoane. Alege sucul de mere care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.