Despre coacaze negre

Despre coacaze negre

Coacazele negre contin retinol (derivat al vitaminei A, nutrient esential pentru mentinerea sanatatii pielii) vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina PP, acizi organici (citric, malic – care cresc nivelul de energie din organism si rezistenta la efort fizic), pectine, zaharuri, antociani (coloranti naturali), ulei gras, flavonoide (antioxidanti), calciu, fier, potasiu, fosfor. Fructele, bogate in glucide, acizi grasi, proteine si substante minerale, au actiune tonica generala, vitaminizanta, remineralizanta, fiind recomandate in combaterea stresului, in starile anemice, in cazurile de deficit de fier.

De asemenea, coacazele au efecte benefice in insuficienta cardiaca si respiratorie, pneumonie, gastrita, hipertensiune arteriala, ulcer, colita, diaree cronica, boli reumatice, pielonefrite, celulita, ateroscreloza, obezitate, tulburari circulatorii, boli oculare, insomnii si afectiuni ale sistemului nervos.