Despre mere

Despre mere

Mărul este o specie de plante din familia Rosaceae. Merele nu au grăsimi și nici colesterol. Un măr de mărime medie conține 22 de grame de carbohidrați, în care sunt incluse 16 grame de zahăr și cinci grame de fibre dietetice. Vitaminele pe care le conține mărul sunt: A, B1, B2, C, PP. De asemenea, mărul conține si substante nutritive ca magneziu, fosfor, fier si potasiu.

Merele au si un continut bogat in pectina, o substanta care ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal, scade nivelul colesterolului din sange, mentine tenul tanar, fara riduri si combate acneea. Un pahar de suc aRoma se obtine din sase mere. Sucul natural de mere este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal.

Se recomanda in astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatism, guta, constipatie, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee.

Sucul natural de mere poate tine la distanta boala Alzheimer si poate combate imbatranirea creierului. Totodata, ofera protectie impotriva maladiei Parkinson si previne mai multe tipuri de cancer.
In plus, consumul constant de suc natural de mere ofera protectie oaselor, scade riscul de diabet, mentine sanatatea inimii, previne calculii biliar, combate diareea si constipatia, neutralizeaza sindromul de colon iritabil, previn si amelioreaza hemoroizii.