Despre pere

Despre pere

Para este considerata sora marului, deoarece fac parte din aceeasi familie, Rosaceae.

Perele sunt o sursa excelenta de fibre si vitamina C. In plus, nu contin sodiu, grasimi sau colesterol. Sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier.

Sucul de pere regleaza digestia si este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat si obezitate, avand un indice glicemic redus, motiv pentru care sunt absorbite mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare.

Perele contin acid hidroxicinamic care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac. O portie de mere si pere pe zi este asociata cu un risc mai scazut de cancer pulmonar la femei. Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sunt de natura sa cauzeze reactii alergice. De asemenea, un pahar mare cu sucul natural de mere si pere poate reduce febra si poate calma durerile in gat.