Despre piersici

Despre piersici

Piersicile sunt unele dintre fructele preferate atat ale adultilor, cat si ale copiilor, datorita aromei delicioase si a parfumului imbietor. Consumul de piersici este raspandit in toata lumea, nu numai gratie aromei, ci si continutului bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Piersicile contin o cantitate generoasa de beta-caroten, antioxidant esential pentru mentinerea sanatatii ochilor, prin imbunatatirea circulatiei sangvine in corp. In plus, beta-carotenul hraneste si protejeaza retina ochilor de radicalii liberi, previne aparitia cataractei, precum si a degenerescentei maculare legate de varsta.

Consumul zilnic de piersici tine colesterolul sub control, precum si problemele ce duc la aparitia diabetului si bolilor cardiovasculare. Aceste fructe nu doar previn aceste probleme, dar pot fi de ajutor si in tratarea lor. Antioxidantii continuti de piersici distrug radicalii liberi ce determina anumite reactii care pot distruge diverse celule din corp. In plus, piersicile contin elemente bioactive ce lupta impotriva aparitiei sindromului metabolic, o combinatie de factori de risc ce cauzeaza inflamatie, obezitate si afectiuni cardiace.

Consumul regulat de piersici va poate proteja de infarct miocardic si de accident vascular cerebral.